Hledá se krabice! Aneb RECYKLACE v DobroDíle 100x jinak

Hledá se krabice! Aneb RECYKLACE v DobroDíle 100x jinak!


Slibovaný článek o recyklaci, ke kterému nás inspiroval Mezinárodní den životního prostředí, je tu! K ochraně životního prostředí může přispět každý z nás, a proto vám dnes přinášíme článek o tom, jak to s tou recyklací chodí u nás v mýdlárně.

1
Co je to ta recyklace
Sluší se, abychom si na začátek řekli, co to ta recyklace vlastně je. Recyklace je proces nakládání s odpadem, který vede k jeho dalšímu využití. Jedná se o opětovné cyklické využití odpadů a jejich vlastností jako druhotné suroviny ve výrobním procesu. V procesu recyklace tedy jde o opakované uvedení materiálu zpět do výrobního cyklu.

3
Jak to chodí v DobroDíle
Třídění odpadu je všude už tak běžná věc, že samozřejmě nechybí ani u nás ve výrobně mýdla. Třídíme všechno. Od sáčků od svačiny přes odstřižky papírů až po různé kelímky. Třeba i takové uzavíratelné krabičky od másla se nám hodí. Používáme je jako organizéry na mašličky.


A jak je to se samotnými mýdly? Že po spotřebování tuhého mýdla nezbude nic, je jasná věc. A aby toho bylo ještě méně, balíme mýdla do recyklovaného papíru. Součástí jsou sice i ozdobné komponenty, díky kterým je mýdlo připravené stát se voňavý a praktický dárkem, ovšem i ty můžete znovu kreativně využít třeba při vašem domácím tvoření.

Návrh bez názvu (17)
Našim mýdlařům se může i stát, že se jim nějaké mýdlo nepovede. To nám ale v DobroDíle nevadí. Proto jsme přece tady, pro naše zaměstnance s hendikepem, jako sociální podnik. Protože chybami se člověk učí! A co s takovým mýdlem? I tak bude sloužit svému účelu, a to na mytí rukou u nás v provozu.


A co se týče samotného materiálu pro výrobu mýdel, ingredience jako aroma a barvu kupujeme pouze ve velkých baleních, tak abychom vytvořili co nejméně odpadu, který je nutné třídit. Krabice od mýdlové hmoty dál používáme na přepravu výrobků na prodejní trhy nebo na větší zakázky. Využijeme tak znovu téměř vše, co nám projde rukama.

 

Hledá se krabice – výzva nakonec!

A protože velkou část našich mýdel odesíláme přepravními společnostmi. Využíváme na balení takovýchto zásilek krabice, které by už jinak skončily v koši. A pokud i vy společně s námi chcete přispět k recyklaci… Máme pro vás výzvu!

Noste k nám do mýdlárny (ul. Pod Hájem 524 Králův Dvůr) krabice menších rozměrů, bublinkové folie a další výstelky. U nás dostanou další šanci! Využíváme to, co jiní vyhazují.

2
Děkujeme!