I tak může vypadat vaše společenská odpovědnost. Rozhovor s Kristýnou Kohutovou z Dentální hygieny Beroun

Pomáhá s úsměvem. A to doslova! Nejen, že vám Kristýna Kohutová z Dentální hygieny Beroun a Komárov pomůže k vašemu krásnému úsměvu, ale i ona sama pomáhá s úsměvem, a to našemu sociálnímu podniku DobroDílo.

Kristýno, jak jste se o DobroDílu dozvěděla?
Na začátek bych chtěla říct, že jsem určitě znala Dobromysl, která v Berouně poskytuje sociální služby. Co jsem ale nevěděla je, že Dobromysl založila sociální podnik DobroDílo proto, aby vyřešila problém s nedostatkem pracovních míst pro lidi s mentálním hendikepem v Berouně a jeho okolí. To jsem zjistila teprve až v době COVIDu, kdy jsem narazila na facebook status KUP si MÝDLO, ZACHRAŇ DobroDílo, který mě oslovil a díky němuž jsem se o projektu dozvěděla víc.

dárky pro firmy

foto: Nikola Alexij

A proč tedy DobroDílo?
Oslovuje mě na něm to, že se jedná o společensky prospěšnou společnost, která působí v Berouně a okolí, tedy v místě kde bydlím a pracuji. To je pro mě důležité i proto, že tak mohu třeba pomoci i někomu koho znám. Také oceňuji ruční výrobu a možnost originálního tvaru. Ke své profesi jsem si vymyslela mýdlo ve tvaru zubů a v DobroDíle mi mou představu realizovali na jedničku. Spolupráce s DobroDílem má pro mě užitek takzvaně 3v1. Nejenom že s každou objednávkou dávám práci lidem s mentálním hendikepem, ale získávám i parádní dárky pro naše akce nebo sponzorství, které jsou pro nás zároveň i reklamou.

dárek pro firmu

Kde konkrétně mýdla z DobroDíla jako dárky využijete?
Za Dentální hygienu Beroun a Komárov pořádáme různá odborná školení a semináře. Zároveň jsme také sponzoři plesů nebo různých akcí pro děti od Loděnice přes Beroun až po Hořovice. Dárky také rádi rozdáváme v dětském domově v Berouně nebo v mateřských školkách v rámci našich projektů.

reklamní předměty

foto: Nikola Alexij

Měla jste už možnost mýdla darovat, jak lidé reagovali na mýdlo ve tvaru zubů?
Všichni reagovali překvapeně, že takové mýdlo neznají a valili oči. Děti na závodech nám ho chtěli sníst, takže jsme jim museli vysvětlovat, že je to na mytí rukou. Každý neustále držel pytlíček s mýdlem u nosu a očichával jej. A vybavuji si nejzajímavější reakci sestřičky na chirurgii, která byla, cituji: No to je bomba, to je vtipné a kde jste to vzala…

 

…To je ručně vyrobené mýdlo z DobroDíla, kde každý nákup pomáhá!

 

Kristýno, děkuji Vám za milý rozhovor a za všechny z DobroDíla i za Vaši podporu.

Vaše Monika z DobroDíla ♥

 

A pokud i VY máte chuť stát se našim AMBASADOREM, ozvěte se nám! Více informací v článku ZDE.