Keramická mýdlenka, nejlepší kamarád pro tuhé mýdlo

Když jsme hledali nejlepšího kamaráda pro naše ručně vyráběná tuhá mýdla, přišli jsme na to, že jím je právě mýdlenka. Hlavně díky mýdlence vydrží totiž mýdlo mnohem déle. Nejdůležitější na mýdlenkách je samozřejmě design, ale hlavně přítomnost odtokových otvorů. Právě díky těmto dírkám je zajištěn odtok přebytečné vody a mýdlo tak snadněji schne. Nedochází pak k jeho změknutí a následné rychlejší spotřebě. Mýdlenka je tak nejen pěkným doplňkem do vaší koupelny, ale i ochránce kvality tuhého mýdla.

Mýdlenka na mýdla

A jaký je příběh našich mýdlenek?

Jak určitě víte, velmi úzce spolupracujeme s naší zakládající organizací Dobromysl, z.ú. a její sociálně terapeutickou dílnou (STD), ve které se mimo jiné vyrábí i keramika. Více se o našem propojení můžete dočíst v článku o nás zde.

Michal v keramické dílně

S nápadem vyrábět keramické mýdlenky jsme přišli těsně po otevření našeho DobroDíla. Ale jak se to často stává, člověk míní, život mění. A tak jsme v uplynulém roce plném lockdownů a karantén neměli mnoho možností pracovat na návrzích, vzhledu a následně samotné praktické výrobě mýdlenek s našimi hendikepovanými mýdlaři.

Výroba mýdlenek

Vytrvalost se ale vyplatila!

V sociálně terapeutické dílně v Dobromysli měli sice hlínu až za ušima, zkoušeli různé tvary a někdy se prostě něco nepovedlo, ale konečně jsme vám na jaře mohli představit naše ručně vyráběné, 100% vymazlené KERAMICKÉ MÝDLENKY!

Věříme, že se čekání a celá ta práce na výrobě nejlepšího parťáka našich mýdel vyplatila. Aktuálně máme připravené mýdlenky ve tvaru oválu, který je ideální pro mýdla ve velikosti 150 a 75 gramů a dále ve tvaru čtverce, který je jako dělaný pro mýdla ve velikosti 50 a 70 gramů.

Keramická mýdlenka oválKeramická mýdlenka čtverec

Ručně vyrobený originál

Ať už si vyberete jakýkoliv tvar, můžete si být jistí, že získáte ručně vyrobený originál, který bude ozdobou každé koupelny a především ochrání tuhá mýdla před nechtěným rozmočením.

Přeji vám pohodový den plný přátelství,

vaše Monika z DobroDíla.