OTEVŘELI JSME NOVOU KERAMICKOU DÍLNU, KTERÁ PŘINESE DALŠÍ PRACOVNÍ MÍSTA PRO LIDI S HENDIKEPEM

S radostí oznamujeme, že jsme u nás v DobroDíle otevřeli novou keramickou dílnu. Nejen že jsme tak vytvořili další pracovní místo pro zaměstnance s hendikepem, ale navíc jsme u keramiky zvýšili i kapacitu výroby.

výroba keramiky     Keramická dílna     Ruční výroba keramiky

 

S rozšířením se počítalo, cesta ale nebyla jednoduchá

S rozšiřováním DobroDíla se počítalo již při jeho vzniku. I proto je mýdlárna umístěna v budově, která expanzi prostorově umožňuje. S místem, kde vybudovat novou dílnu, tak nebyl problém.

Dalším důležitým krokem bylo zajistit finance na zařízení dílny. Část vstupní investice, jako nákup materiálu a vybavení pro výrobu keramiky, jsme byli schopni financovat ve své režii. Na největší položky v rozpočtu nám ale již nezbyli peníze. Proto jsme byli velmi rádi za podporu, kterou jsme získali z malého grantu ČSOB START !T SOCIAL a také za sponzorské dary o kterých jsme vás informovali v minulých článcích. I s touto podporou jsme ale nedosáhli na nákup vlastní keramické pece, bez které se výroba keramiky neobejde.

 

Překážku vyřešila spolupráce s Dobromyslí

Nebyli bychom to ovšem my, kdybychom i na tento problém nenašli řešení! Tak jako již mnohokrát nám vyšla vstříc naše zakládající organizace Dobromysl, z.ú., která nám pronájmem poskytla k užívání vlastní keramickou pec. Nyní vše, co se u nás v keramické dílně v DobroDíle vyrobí se převáží na výpal do nedalekého Berouna, kde Dobromysl sídlí. Není to sice úplně ideální stav, nicméně nám to i tak velmi pomohlo ke zvýšení kapacity výroby.

 

Keramika na přání, vysoká kvalita a rychlé dodání

Zvýšení kapacity výroby je pro nás velmi důležité hlavně z důvodu možnosti rychleji a flexibilněji reagovat na objednávky od firem, které si keramiku vybrali do firemních dárkových balíčků. Jsme tak schopni vyrábět třeba i keramiku s firemním logem, ve vysoké kvalitě, a hlavně velmi rychle – jak jen nám to technologie výroby dovolí.

Nezapomínáme ale ani na naše e-shopové zákazníky. Chystáme totiž nové vizuály keramických mýdlenek a v plánu máme i rozšíření keramické produktové řady. Je tedy na co se těšit!

Keramika pro firmy     Keramické mýdlenky     Výroba mýdlenek

 

I když cesta k otevření keramické dílny byla náročná a díky chybějící peci není stav úplně ideální, posunuli jsme se dál. Našim cílem totiž je rozšiřovat se tak, abychom mohli nabízet více pracovních míst pro lidi s mentálním hendikepem, a to se nám povedlo!

Krásný den vám za mýdlařskou a keramickou dílnu přeje Monika z DobroDíla srdce DD