Tuhá mýdla DobroDílo – to jsou kvalitní suroviny, balení zero waste, správné skladování a hlavně respekt k mýdlařům

Proč používáme na výrobu mýdel mýdlové hmoty? Jaké jsou výhody glycerinu a proč je nutné dbát na správné skladování mýdel? A kdy musíme dát přednost balení do bio plastu před recyklovaným papírem? Na tyto a další otázky odpovídáme v následujícím článku.


Celý výrobní proces a výběr surovin pro výrobu mýdel je nastaven tak, aby především respektoval možnosti našich mýdlařů s hendikepem. Proto jsou mýdla DobroDílo vyráběna z kvalitních certifikovaných mýdlových hmot, přírodních esenciálních olejů nebo parfémových kompozic a tekutých glycerinových barev. 

 
Kvalita, certifikace a originální receptura

Naše certifikovaná ručně vyráběná mýdla jsou zhotovena podle originální receptury. Kvalitní mýdlové hmoty, které používáme, jsou z přírodních ingrediencí s rostlinným základem a obsahují velké množství glycerinu. Glycerin obsahují i barvy a díky tomu je ho v mýdle opravdu hodně. Což je skvělá zpráva, hlavně pro vaši pokožku, protože glycerin zabezpečí její vynikající hydrataci. Funguje totiž jako zvlhčovač, což znamená, že přitahuje vlhkost. Při aplikaci na kůži prostřednictvím mýdla glycerin vytvoří bariéru na pokožce, která uzamkne stávající vlhkost z mytí, stejně jako vlhkost ze vzduchu. 

 
Balení mýdel

Protože jsme si dali za cíl vytvářet produkty co nejvíce zero waste, balíme naše mýdla do recyklovaného papíru. Součástí jsou sice i ozdobné komponenty, díky kterým je mýdlo připravené stát se ihned voňavým a praktickým dárkem, ovšem i ty můžete znovu kreativně využít třeba při vašem domácím tvoření. A že po spotřebování tuhého mýdla nezbude nic, to je jasná věc. Více o recyklaci v DobroDíle zjistíte v našem minulém článku zde


Skladování mýdel

Díky schopnosti glycerinu v mýdle absorbovat vlhkost ze vzduchu, je důležité myslet i na jeho správné skladování. Doporučujeme mýdlo skladovat na suchém a temném místě, kde vlhkost vzduchu nepřesáhne 50%. V případě, že je vlhkost vyšší, tak glycerin v mýdle přitáhne vlhkost ze vzduchu, která se objeví na povrchu mýdla v podobě kapek vody a mýdlo pak vypadá jakoby se „potilo“.


Toto „pocení“ mýdlo nezmění v jeho funkčních vlastnostech, jen na pohled vypadá nevzhledně. Pokud se mýdlem umyjete, kapky jednoduše smyjete a na povrchu již nebude nic vidět.


Jak zabránit „pocení“ mýdel?

  • Pokud mýdla skladujete, uchovávejte je v suchu a temnu.
  • Když si nejste jistí vlhkostí vzduchu, vložte mýdla do uzavíratelného igelitového sáčku.
  • V případě že chcete naše mýdla prodávat například v květinářství, kde je kvůli květinám vyšší vlhkost, neváhejte nás kontaktovat a my mýdla zabalíme rovnou do folie. Zabráníme tím reakci glycerinu s vlhkým prostředím a mýdlo si tak zachová svůj krásný vzhled.

 

Věřím, že jsem Vám odpověděla na všechny slibované otázky a pokud máte další dotazy, neváhejte se na mě obrátit!


Vaše Monika z DobroDíla

ručně vyrobené tuhé mýdlo

 

Zdroj zde